Διαδικασία Κρατήσεων

Ναύλωση σκάφους

Για ναύλωση σκάφους επιλέξτε το σκάφος που επιθυμείτε να ναυλώσετε και στείλτε αίτημα (request) τις επιθυμητές ημερομηνίες μέσω της φόρμας κρατήσεων. Ἐνας εκπρόσωπος μας θα σας ενημερώσει άμεσα για τις τιμές που ισχύουν την περίοδο εκείνη. Μπορείτε να δείτε εδώ τις διαθεσιμότητες του κάθε σκάφους.

Αφού επιβεβαιωθεί η κράτηση του ναύλου (μέσω email) και από τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μας αποστείλετε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο ναύλωσης το οποίο θα σας στείλουμε εμείς με email, με όλες τις πληροφορίες σχετικά με το ναύλο και το ταξίδι που επιλέξατε καθώς και:

  • 2 Διπλώματα Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης ( αναγνωρισμένα ), για bareboat ναυλώσεις.
  • Περιγραφή της ιστιοπλοϊκής τους εμπειρίας.

Το συμβόλαιο ναύλωσης είναι η οριστικοποίηση της συμφωνίας μεταξύ της εταιρίας και του ναυλωτή, όπου αποτυπώνεται όλη η συμφωνία που γίνεται μεταξύ των 2 μερών και περιλαμβάνει :τις ημερομηνίες ναύλωσης, το λιμάνι αναχώρησης και επιστροφής, την περιοχή πλεύσης, το κόστος με τους νόμιμους φόρους καθώς και τυχόν εκπτώσεις και έξτρα παροχές, καθώς επίσης και η αμοιβή του skipper  (εφόσον ζητήσετε).

Θα πρέπει επίσης να μας αποστείλετε υπογεγραμμένη, 20 ημέρες πριν τον απόπλου, την  κατάσταση επιβατών (crew list) την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ. – έγγραφο που καταθέτουμε στο λιμεναρχείο πριν τον απόπλου, όπου αναφέρονται τα ονόματα, αριθμοί ταυτότητας ή αριθμοί διαβατηρίων για αλλοδαπούς, εθνικότητες.

Κατόπιν υπογραφής του συμφωνητικού ναύλωσης σκάφους  θα πρέπει να μας στείλετε την προκαταβολή που αντιστοιχεί στο 30% του συνολικού ναύλου, πληρώνεται το αργότερο εντός μίας εβδομάδας από την παραλαβή του, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό ή μέσω πιστωτικής κάρτας (χρησιμοποιώντας το σύστημα πληρωμών το οποίο θα είναι προσβάσιμο μέσω του ειδικού Link που θα σας αποστείλουμε).

Το υπόλοιπο 70% των ναύλων θα κατατίθεται ένα μήνα πριν την αναχώρηση του σκάφους, μέσω τραπέζης (τραπεζικού εμβάσματος ) ή μέσω πιστωτικής κάρτας (Master Card ή Visa) πάλι με ειδικό Link που θα σας αποστέλλουμε.

Σε περίπτωση κράτησης σκάφους τον τελευταίο μήνα, θα πρέπει ο εκάστοτε πελάτης να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό ολόκληρο το ποσό του ναύλου με την υπογραφή του συμβολαίου ναύλωσης.

Εγγύηση

Το ποσό, ύψους 1.500 €, προκαταβάλλεται πριν τον απόπλου από τον ναυλωτή στην εταιρία και αφορά την κάλυψη ενδεχόμενων απρόβλεπτων φθορών ή απώλειες οι οποίες δεν καλύπτονται από την ασφάλεια του σκάφους και έχουν συντελεστεί με την ευθύνη του ναυλωτή. Ακόμη μπορεί να καλύψει ενδεχόμενη άρνηση του ναυλωτή να παραδώσει το σκάφος σε άλλο λιμάνι εκτός από αυτό που έχει προσυμφωνηθεί.
Το ποσό της εγγύησης επιστρέφεται εις ολόκληρο με το checkout, εφόσον δεν υπάρχουν ζημιές στο σκάφος. Καταβάλλεται στο λιμάνι απόπλου κατά την επιβίβαση με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • τραπεζική κατάθεση ή
  • με πιστωτική κάρτα Master Card ή Visa (δέσμευση ποσού και αποδέσμευση κατά την διαδικασία του checkout).

Ασφάλιση

Το σκάφος διαθέτει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη έναντι ζημιών σκάφους, εργαλείων και εξοπλισμού καθώς και για ευθύνη έναντι τρίτων. Παρακαλούμε να σημειωθεί ότι η ασφάλεια δεν καλύπτει τα προσωπικά αντικείμενα των ναυλωτών καθώς και τους τραυματισμούς τους, στις bareboat ναυλώσεις.

Πολιτική Ακύρωσης

Το ποσό ακύρωσης υπολογίζονται ανάλογα με την περίοδο που μεσολαβεί από την ημέρα ακύρωσης και την ημέρα αναχώρησης.
Σε περίπτωση που ο ναυλωτής επιθυμεί για τον οποιοδήποτε λόγο να αποσυρθεί από το Συμφωνητικό, δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης του ναυλωτή από άλλον ο οποίος να μπορεί να αναλάβει το συμφωνητικό και τους όρους του , για την ίδια χρονική περίοδο.
Σε περίπτωση ακύρωσης μετά την υπογραφή του συμφωνητικού και για περίοδο έως και 90 ημέρες πριν την έναρξη του ναύλου θα παρακρατείται ποσό € 350.
Για ακυρώσεις μεταξύ 89 και 60 ημερών προ της έναρξης του ναύλου θα παρακρατείται ποσό που ισούται με το 30% του συνολικού ναύλου.
Για ακυρώσεις έως και 59 ημέρες προ της έναρξης του ναύλου θα παρακρατείται ποσό που ισούται με το 50% του συνολικού ναύλου.

Διαδικασίες άφιξης και αναχώρησης

Το σκάφος μας θα είναι έτοιμο προς παράδοση στον ναυλωτή κατά την άφιξή του στη βάση του σκάφους, η οποία έχει συμφωνηθεί στο εκάστοτε ναυλοσύμφωνο. Κατά την άφιξή, το προσωπικό της εταιρίας μας θα ξεναγήσει όλους τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Το σκάφος παραδίδεται, κατά την επιβίβαση, καθαρό, με πλήρεις δεξαμενές καυσίμων και νερού και 2 μπουκάλες γκαζιού.
Κατά την διάρκεια του check-out γίνεται η επιστροφή του ποσού της εγγυήσεως με αφαίρεση οποιουδήποτε ποσού σε περίπτωση ζημιών ή απωλειών. Η ολική επιστροφή της εγγύησης πραγματοποιείται στην περίπτωση που δεν υπάρχουν καθόλου ζημιές ή απώλειες στο σκάφος.
Επίσης θα πρέπει να μας στείλετε μια βδομάδα πριν την άφιξή σας:

  •  Αριθμό επιβατών
  • Αριθμό πτήσης
  • Προγραμματισμένο χρόνο άφιξης

Τί να φέρετε μαζί σας

Σας προτείνουμε να έχετε μαζί σας τα κάτωθι:
Γυαλιά, cd’s – USB, καπέλο, μαγιό, αντηλιακό, (κατά προτίμηση σε μορφή κρέμας, οχι caroten), παπούτσια για το κατάστρωμα (με μαλακή λευκή λαστιχένια σόλα) και σανδάλια, μερικές βερμούδες και T-shirt, μια λεπτή ζακέτα και casual ρούχα για τα βράδια στη στεριά. Στην αρχή και στο τέλος της σεζόν είναι αναγκαίο να έχετε μαζί σας αδιάβροχο μπουφάν.
Προτιμήστε μαλακά σακ-βουαγιάζ και όχι τεράστιες βαλίτσες με ροδάκια, λόγω περιορισμένου χώρου. Η βαλίτσες με ροδάκια καταστρέφουν τα ξύλα του σκάφους. Δεν χρειάζεται να φέρετε μαζί σας κουβέρτες, σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες.
Επίσης οι προμήθειες σε φαγητά, νερά μπορούν να γίνονται σε μικρές δόσεις σε κάθε λιμάνι.
Επίσης σε περίπτωση που ο ναύλος είναι χωρίς skipper (bareboat), θα πρέπει να μας φέρετε τα πρωτότυπα διπλώματα ιστιοπλοΐας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Όρμος Παναγιάς - Λατούρα,
Σιθωνία Χαλκιδικής
Τ.Κ: 630 78
Τηλέφωνο: +30.6972118584
Email: info@chalkidikisailing.gr