Σκόπελος

Γενικές πληροφορίες

ΕΚΤΑΣΗ: 101τ. χλμ – ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗ: 67χλμ – ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: 4.696

Πλούσια σε φυσικές ομορφιές και εναλλαγές τοπίου, η Σκόπελος αποτελεί εξαιρετικό τόπο διακοπών. Πυκνά πευκοδάση, μαγευτικές ακρογιαλιές, επιβλητικές απόκρημνες ακτές και όμορφες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν το φυσικό ανάγλυφο. Τα παραδοσιακά σπίτια και τα γραφικά σοκάκια, οι παλαιές εκκλησίες και τα ξωκλήσια, οι μονές με την αξιόλογη αρχιτεκτονική και την μακρά ιστορική διαδρομή, οι γραφικοί παραθαλάσσιοι οικισμοί, η καλή τουριστική υποδομή συμπληρώνουν την εικόνα της Σκοπέλου. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται στο όρος Δέλφι (680μ.)

Που μπορείτε να πάτε με το σκάφος

Αγνώντας

Γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο χυμό όρμου, σε περιοχή κατάφυτη από πεύκα, κυπαρίσσια και πλατάνια. Οι πευκόφυτες δαντελωτές ακρογιαλιές και τα γαλαζοπράσινα νερά κοντά στον Αγνώντα μαγεύουν τους παραθεριστές. Στο λιμάνι του οικισμού, όπου δένουν βάρκες, αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη, προσεγγίζουν τα πλοία της γραμμής, όταν είναι δυσμενείς οι καιρικές συνθήκες στο λιμάνι της πρωτεύουσας, Ο Αγνώντας έχει λίγους μόνιμους κατοίκους. Απέχει 8χλμ. Ν από την πρωτεύουσα.

 

Λουτράκι

Επίνειο της Γλώσσας και λιμάνι στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, το Λουτράκι απλώνεται στο μυχό του ομώνυμου όρμου, προσφέροντας όμορφη θέα στο ηλιοβασίλεμα. Στο λιμάνι – συνδέει το νησί με τον Άγιο Κωνσταντίνο και το Βόλο – δένουν εκδρομικά και αλιευτικά σκάφη (γρι-γρι, ανεμότρατες και πολυάριθμα καΐκια). Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτη από ελιές, θάμνους και πεύκα. Το Λουτράκι έχει 163 κατοίκους. Απέχει 28,5 χλμ. ΒΔ από την πρωτεύουσα.

 

 

Πάνορμος

Παραλιακός οικισμός, απλωμένος κατά μήκος όμορφης παραλίας, με μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Σε λόφο της περιοχής έχουν εντοπιστεί λείψανα αρχαίου τείχους. Στο γραφικό όρμο Μπλό ελλιμενίζονται βάρκες, αλιευτικά και ιστιοπλοϊκά σκάφη. Ενδιαφέρουσα είναι η διαδρομή από τον οικισμό προς το ακρωτήρι Μύτη, στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού, μέσα σε πυκνό πευκόδασος. Ο Πάνορμος έχει 39 κατοίκους. Απέχει 12,5χλμ. Δ από την πρωτεύουσα.

 

Στάφυλος

Παραθεριστικός οικισμός, χτισμένος κοντά σε χερσόνησο με μαγευτικές παραλίες. Η περιοχή είναι κατάφυτη από πεύκα, σκίνα και ελιές. Τις δαντελωτές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα νερά στολίζουν μικρές βραχονησίδες. Στην περιοχή του Στάφυλου έχουν εντοπιστεί βασιλικός τάφος (15ος αι. π.χ.) με σημαντικά κτερίσματα (χρυσή λαβή ξίφους, κοσμήματα, λίθινα και μεταλλικά σκεύη, πήλινα αγγεία, διπλός πέλεκυς κ.α.), λείψανα μινωικής εγκατάστασης, μεγάρου και βαλανείου (λουτρού). Ο Στάφυλος έχει 91 κατοίκους. Απέχει 5χλμ. ΝΑ από την πρωτεύουσα.

 

 

Μεγάλη Άμμος – Φτελιά

Οικισμοί με αξιόλογη τουριστική κίνηση, απλωμένοι κατά μήκος αμμουδερής παραλίας, όπου νοικιάζονται σκάφη και πραγματοποιούνται θαλάσσια σπορ. Η μεγάλη άμμος και η Φτελιά απέχουν 3 και 4 χλμ ΝΔ αντίστοιχα από την πρωτεύουσα.

 

 

 

Πλατανιάς – Αγία Παρασκευή

Παραθεριστικός οικισμός με αξιόλογη τουριστική κίνηση, ο Πλατανιάς είναι απλωμένος σε περιοχή κατάφυτη από πλατάνια. Στην παραλία του, την Αγία Παρασκευή, πραγματοποιούνται θαλάσσια σπορ και νοικιάζονται σκάφη. Ο Πλατανιάς έχει 91 κατοίκους. Απέχει 8,5 χλμ ΝΔ από την πρωτεύουσα.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τηλέφωνα

Λιμεναρχείο: +30 2424022180

Κέντρο Υγείας: +30 2424 022222

Αστυνομία: +30 2424 022235

 

Ελλιμενισμός

Το νησί διαθέτει οργανωμένη μαρίνα στη Χώρα της Σκοπέλου αλλά και πολλές θέσεις πρόσδεσης σκαφών για όλα τα μεγέθη από ιστιοπλοϊκό μέχρι μεγάλα yacht. Οργανωμένη μαρίνα υπάρχει και στο Νέο Κλήμα Σκοπέλου. Επίσης δυνατότητα ελλιμενισμού και στο λιμάνι Λουτράκι Γλώσσας και στον γραφικό Αγνώντα. Πολλές παραλίες και φυσικοί κόλποι για αγκυροβόλια ( πχ Μπλό στον Πάνορμο, στο Στάφυλο και γενικότερα στις παραλίες του νησιού).

Παροχές

  • Νερό
  • Καύσιμα μεταφέρονται στην αποβάθρα με μικρές δεξαμενές
  • Ρεύμα
  • 24ωρη υπηρεσίες ταξί μέσα στη μαρίνα
  • Σταθμός λεωφορείων σε κοντινή απόσταση που συνδέουν την πόλη με τα χωριά
  • ATM κοντά στην αποβάθρα
  • Parking

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Όρμος Παναγιάς - Λατούρα,
Σιθωνία Χαλκιδικής
Τ.Κ: 630 78
Τηλέφωνο: +30.6972118584
Email: info@chalkidikisailing.gr